Vijf teams nog in race voor finaleplaats PWZ-toernooi

Coevorden / Emmen – Elim, EMMS, Nieuw Buinen, ZZVV en Gramsbergen zijn nog in de race voor een finaleplaats in het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ).

Of de finale daadwerkelijk wacht, hangt af van de tussenronde. Deze staat woensdagavond vanaf 18.00 uur in sporthal Angelslo op het programma. De winnaar van de tussenronde schaart zich als laatste en zesde bij de inmiddels geplaatste vijf finalisten CSVC, HZVV, Noordscheschut, ASVB en MSC.

Grootste sensatie

De 42e editie verloopt tot nu toe uitstekend en de vijf sporthallen in de halve finale waren weer tot op de laatste plaat bezet. De grootste sensatie is de finaleplaats voor het Coevorder CSVC dat in de voorronde en de kwartfinale als tweede eindigde, maar zaterdagavond in sporthal De Citadel in Dedemsvaart voor een daverende verrassing zorgde door in de laatste wedstrijd het ook verrassend goed presterende EMMS in een rechtstreeks duel met 2-0 te verslaan. EMMS had in dat duel aan een gelijkspel genoeg voor een finaleplaats, maar de ploeg uit Slagharen moet zich nu via de tussenronde kwalificeren voor het eindtoernooi.

ASVB in finale

Ook de finaleplaats van ASVB is opmerkelijk te noemen, want de ploeg uit Blijham kreeg vlak voor de start van het toernooi te horen dat het mocht deelnemen en maakte direct indruk. De Oost-Groningers staan voor het eerst in de geschiedenis in de finale van het PWZ-toernooi. ASVB werd drie keer poulewinnaar en verloor slechts een keer en trof maar liefst 39 keer doel. Een prima resultaat van de tweedeklasser. Voor de drie andere finalisten MSC, HZVV en Noordscheschut kent het toernooi nauwelijks nog geheimen.

Zaterdag 5 januari vindt de climax van het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi plaats in sporthal Angelslo in Emmen. De wedstijden beginnen om 11.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.emmen.nu