‘Addergebroed in Concert’

Emmen - De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een muziektheaterproject en dat heeft geresulteerd in ‘Addergebroed in Concert’. Hierin komt letterlijk en figuurlijk rijke historie van Drenthe komt tot leven en die 14 januari te zien in het Atlas Theater van Emmen.

Aan de voorstelling werken onder meer Tony Neef (hoofdrol), Koen van Dijk (scenarioschrijver) en Tangarine (componisten) mee.

De ambitie van ‘Addergebroed’ is om de Drentse identiteit en de sociale cohesie te versterken door de mensen in aanraking te brengen met de geschiedenis die zij delen. Drenthe biedt een schat aan verhalen. ‘De verhalen over armoede kennen we; die over het rijke Drenthe liggen nog verborgen in de Drentse archieven’, zo stelt de producent van de voorstelling.

Tony Neef

‘Addergebroed’ brengt daar verandering in. Centraal staat het verhaal van Johannes van Lier. Een gloednieuw verhaal, rijk aan ambitie en gekonkel, geworteld in het Drenthe van de 18e eeuw. Verteld en gespeeld door een verrassend team van bekend en nieuw talent.

Tony Neef brengt de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje.

Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’. Neef speelt Johannes van Lier, Wieneke Remmers zijn vrouw.

Rianne Peterson

Daarnaast speelt het Drentse talent Rianne Peterson een Wit Wief. De muziek is van de hand van het folkduo Tangarine. Koen van Dijk schreef het script en nam de regie voor zijn rekening; hèt recept voor een muzikale reis door het Drentse verleden.

De voorstelling wordt maandag 14 januari tweemaal gespeeld: om 15.30 en om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.atlastheater.nl