Naam Dregema keert terug

Emmen - Eigenlijk was het niet zo moeilijk voor Automat-eigenaar Freddy Hooge. Telkens opnieuw kwamen er klanten in de zaak die vroegen of de naam Dregema ook iets met de zaak te maken had. Reden om te bekijken of bij de nieuwe koers van het bedrijf de naam ook weer terug zou kunnen komen. En dat bleek te kunnen.

‘Want een sterk merk, diep geworteld in de regionale samenleving, moet je eigenlijk nooit veranderen, slechts te versterken voor de toekomst’, weet Freddy. En juist dat gaat nu gebeuren.

Zodoende prijkt de naam Dregema vanaf 1 januari weer op de gevel van wat nu nog Autofirst Automat heet. Dregema, wat stond voor DRentse GEreedschappen en Machinehandel en sinds 1968 actief was) was op het laatst gevestigd waar nu het Keverhuis zit aan de Weerdingerstraat. De specialist in allerlei autoasseccoires bevindt zich tegenwoordig aan de Nijbracht 110. Op die plek bestiert Freddy Hooge de winkel en garage met veel bezieling. Het loopt zo lekker dat er momenteel zelfs weer ruimte is voor gemotiveerd winkelpersoneel met verstand van zaken.

Behalve de nieuwe koers die Hooge wil gaan varen vormt de terugkeer naar de oude vertrouwde naam Dregema, ook de opmaat voor een nog specifiekere benadering van de klant. Want juist de woorden ‘oud en vertrouwd’ spelen bij de autoliefhebbers een voorname rol: ‘Kwaliteit en vakmanschap zijn geen loze woorden, maar moeten de inhoud hebben die de lading dekt. Dat geldt voor mezelf en dat verwacht ik ook van m’n team. Producten verkopen kan iedereen, maar er verstand van hebben en met de juiste aandacht mee omgaan, daar zijn wij goed in. Zowel voor onze accessoires, de garage-afdeling en zeker ook in de geluidsbeleving in de auto’.

En juist bij die geluidsbeleving wil Hooge wat accenten leggen. In de winkel is een aparte exclusieve geluidshoek gecreëerd waar niet meer alle soorten boxen en versterkers staan uitgestald, maar slechts een selecte keuze aan topmerken. Een toepasselijke spreuk van de Duitse filosoof Friedrich Nietschze prijkt levensgroot boven deze audio-afdeling: ‘Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn’. Daarmee raakt hij de kern van z’n afdeling met absolute topkwaliteit in muziekbeleving.

‘Wij houden ons bezig met het optimaliseren van de luisterbeleving’, vervolgt Freddy. ‘Daarvoor passen we soms de hele auto aan. Bijvoorbeeld met het isoleren van portieren en ramen, het exacte afstellen van de time-alignment (tijdvertraging) tussen de boxen zodat de muziek exact op hetzelfde moment bij beide oren tegelijk naar binnen komt.’

Wie meer wil weten moet zeker even een bezoekje brengen aan de Nijbracht 110 in Emmen. Nu nog Automat, maar vanaf 1 januari terug naar de oude vertrouwde naam: Dregema. Bellen kan altijd: 0591-611396.