Band 60s Dylan speelt in Bibliotheek Emmen

Emmen - De band ‘60s Dylan’ brengt bezoekers van de Emmer bibliotheek op zondag 13 januari in de sferen van Bob Dylan.

De driemansformatie, bestaande uit Frans Assink (zang, gitaar, mondharmonica), Bart Eugelink (gitaar, klarinetten, low whistle , trekzak, cajon) en Martin Eugelink (bas), speelt en zingt liedjes van Bob Dylan uit het begin van de jaren zestig.

In 1961 vertrok Bob Dylan naar New York en groeide daar in amper drie jaar tijd uit van een 19 jarige vagebond tot een pop idool. Als geen ander kon hij in die tijdsperiode de gevoelens van zijn generatie verwoorden. Alle liedjes die de band ‘60s Dylan’ speelt komen uit de akoestische beginperiode van Dylan’s carrière: 1962, '63 en '64. Een tijd ook van rassenrellen, de koude oorlog en van werkloosheid. ‘60s Dylan’ vertelt over het effect hiervan op de jonge Bob Dylan.

De muziek, ondersteunt met authentieke filmbeelden, creëert een prachtig beeld van Dylan in deze tijdsperiode. Voor het publiek veel momenten van herkenning maar ook verrassende eye-openers.

Het optreden begint om 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. Het is raadzaam voor deze voorstelling vooraf toegangskaarten te bestellen via de website www.bibliotheekemmen.nl of via de balie van Bibliotheek Emmen.