Wethouder test op zongedreven scootmobiel

EMMEN - Wethouder Jisse Otter testte zondag een scootmobiel die op zonne-energie rijdt. Niet dat hij die nodig heeft, maar de scootmobiel behoorde toe aan één van de 45 deelnemers van het duurzaamheidsevent Emmen Goes Eco, waar de wethouder de aftrap verrichtte.

Het is de eerste scootmobiel van Nederland die op zonne-energie rijdt. Zorgwinkel Heeroma uit Emmen zit achter deze innovatieve mobiel. Behalve een duurzame scootmobiel waren er ecologische schoonmaakproducten, wasbare luiers, een fiets met loopband en bijvoorbeeld een meters grote Boeddha van afvalmateriaal te vinden. Die laatste werd gemaakt door Tashi Norbu, die met zijn Tibetaanse museum in het Rensenpark is gevestigd.

Overigens werd deze derde editie van Emmen Goes Eco voor het eerst georganiseerd bij de entree van de oude zoo. Een eerder verleende vergunning voor een kermis op het Marktplein - waar organisator Linda Meijer het festival eigenlijk wilde organiseren - gooide roet in het eten. "Maar", zegt ze terugkijkend, "ik ben veel blijer met de nieuwe locatie. Voor de entree van het park is een mooie plek."