Beste veldrijders van de wereld starten in Gieten

GIETEN - Stichting Wieler Promotion Oostermoer houdt zondag 14 oktober voor de 43ste keer de Superprestige Veldrit Gieten. Plaats van handeling is het parkoers rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten. Alle wereldtoppers in het veldrijden komen in actie, zoals onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert maar ook Marianne Vos. De bijna 300 deelnemers komen uit Nederland, België, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Estland, Spanje, Italië en Tsjechië. Drie regerende wereldkampioenen veldrijden komen aan de start: Wout van Aert, Eli Iserbyt en Sanne Cant.

In Gieten wordt zondag 14 oktober in vijf categorieën gestreden om de ereplaatsen: nieuwelingen, nieuwelingen meisjes, junioren, elite vrouwen en elite mannen/beloften U23. Om 10.30 uur wordt het eerste startschot gegeven voor de nieuwelingen en de elite mannen sluiten de dag af met een start om 15.00 uur.

Veel aandacht gaat uit naar de elite mannen. De afgelopen twee jaren was het telkens een felle strijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert en direct gevolgd door Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Toon Aerts. De internationale vrouwen elite wedstrijd gaat om 13.40 uur van start. Wereldkampioene Sanne Cant uit België gaat als grote favoriet van start. Ook de naam van Marianne Vos staat op de startlijst. De Superprestige Veldrit Gieten wordt live uitgezonden door RTV Drenthe. Tweehonderd vrijwilligers zijn in touw om het sportfestijn in goede banen te leiden. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid nabij het parkoers en shuttlebusjes brengen de bezoekers ook nog eens gratis tot dicht bij het parkoers. Kijk voor meer informatie op de website www.cyclocrossgieten.nl