FOTO's: Wijnproeverij Jumbo smaakt naar meer

Emmen - Wie nog geen idee heeft welke wijn u gaat schenken tijdens de feestdagen dan is een bezoek aan de Jumbo supermarkten in Emmen of Klazienaveen zeker de moeite waard.

De supermarkten hebben namelijk onlangs hun wijnvoorraad fors uitgebreid. De klant heeft nu maar liefst keuze uit meer dan tweehonderd verschillende soorten wijn. Om iedereen kennis te laten maken met deze wijnen organiseerde de supermarkt woensdagavond een wijnproeverij in de Grote Kerk in Emmen.

Bij veel klanten van de Jumbo zal met de feestdagen volgens Jeffrey Verdel assistent-afdelingschef een wijn van het merk Terrapura Carmenere Single Vineyard worden geserveerd. De Terrapura Carmenere Single Vineyard is volgens Verdel een rode wijn uit Chili die uitstekend smaakt bij biefstuk of ander rood vlees maar ook bij de barbecue mag deze wijn niet ontbreken. Daarnaast is deze wijn tot het einde van het jaar ook nog eens in de aanbieding. Verdel organiseerde de wijnproeverij samen met Cemil en Elisabeth.

'Wijn van het jaar'

Tijdens de wijnproeverij bood Jumbo de mogelijkheid om ruim zeventig verschillende wijnen te proeven. Drie van deze wijnen zijn ook nog eens bekroond met de titel ‘Wijn van het jaar’. Naast het proeven kon men ook verschillende soorten kazen proeven. De ruim driehonderd bezoekers werden tijdens de wijnproeverij in hun keuze bijgestaan en geadviseerd door zes verschillende wijnkenners.  Hierdoor werden aan het einde van de wijnproeverij ook de niet wijnkenners een wijnkenner.