Deroepert
Door Henk Folkerts

Een slecht voorbeeld

Zo gaat het vaak. Er wordt een plannetje gelanceerd, het is een tijd stil en maanden later lees je dat het niet doorgaat. Ik heb het over de selfiespot die op het Raadhuisplein zou komen en waar iedereen een selfie kon maken met de letters WEMM op de achtergrond.

Het idee kwam van het jeugdparlement en de jongerenraad en werd overgenomen door het CDA. Destijds was er veel commentaar op dit idee. Met name omdat veel mensen 50.000 euro veel te veel geld vonden. Inderdaad, het is een hoop geld.
Nu zegt de gemeente desgevraagd dat ze afziet van het idee, omdat er geen draagvlak voor is. Volgens een woordvoerder van de gemeente hadden de jongeren die het plan hadden bedacht geen tijd of namen ze geen initiatief. Ook vindt de ontwerper van het Raadhuisplein de letters te groot.

Dan ben ik overigens benieuwd wat hij van die - van buiten - vreselijk sfeerloze en veel te grote ijsbaan en horecatent vindt. Nou had de gemeente veel kunnen doen, maar dit niet. Het plan wordt overgenomen, de jongeren tonen geen initiatief, en je laat het erbij zitten? Wat mij betreft neemt de gemeente zichzelf en de jongeren hiermee niet serieus.

Nee, dit zou anders moeten. Niet gelijk bij een beetje tegenslag jezelf onzichtbaar maken en de schuld bij de jongeren leggen. Tegenslagen horen er bij en horen bij een dergelijk proces. Je gaat wat aan met de jongeren en je maakt het af.

Of zeg gewoon: 'Die 50.000 hadden we vorig jaar nog, maar omdat we nu te weinig geld hebben kunnen we het helaas niet af met jullie afmaken'.

Helaas geeft de gemeente hiermee een slecht voorbeeld af naar de jongeren.