Lefier haalt derde woontoren Emmermeer uit de ijskast

Emmen – Bij woningbouwcorporatie Lefier hebben ze altijd gezegd: uitstel en geen afstel. De derde woontoren in het winkelcentrum van Emmermeer gaat er daarom alsnog komen. Lefier gaat vanaf volgend jaar de voorbereidingen treffen voor de realisatie van het in 2014 geparkeerde plan.

De nieuwbouw bestaat uit 60 huurappartementen, verspreid over negen of tien bouwlagen en komt gereed in 2021. De toren komt te staan aan de Middenhaag, op de lege hoek naast het winkelblok waar zich nu nog drogisterij Kruidvat en slagerij Roelof Vos bevinden. Bakker Van Veenen, die zich ook op deze locatie bevond, is inmiddels een paar deuren verderop verhuisd.

In het slop

De nieuwbouw gaat dus plaatsvinden naast het enige winkelblok aan de Middenhaag dat niet is voorzien van een woontoren op de hoek. Nadat de wooncomplexen Sopraan, Solo en Duet in de eerste helft van dit decennium werden gerealiseerd, besloot Lefier dit plan in de ijskast te stoppen vanwege de in het slop geraakte woningmarkt. ‘Sinds kort zien we weer kansen’, aldus woordvoerder Lydia de Vin van Lefier.

Meerstraatflats

Deels heeft de komst van de toren ook te maken met de sloop van de flatgebouwen aan de Meerstraat. Op de plek van deze uit 1951 stammende en verouderde wooncomplexen komt geen vervangende nieuwbouw. ‘Als woningbouwcorporatie dienen we een deel van ons oude bezit te verduurzamen. Door aan de Meerstraat te slopen en aan de Middenhaag te bouwen, kunnen wij een slag maken.’

Volgens De Vin van Lefier is een exacte startdatum voor de bouw nog niet vastgesteld. ‘Het gaat om een plan in ontwikkeling. Zodra we het een en ander hebben afgestemd met de gemeente en vergunningsprocedure hebben doorlopen, kunnen we dat nader bepalen.’ Maar dat de toren er gaat komen, staat vast, verzekert ze.