Domesta streeft naar bouw van zestien tiny houses in 2019

Emmen – Woningbouwcorporatie Domesta zoekt in Emmen naar een geschikte locatie voor de bouw van zestien tiny houses. Het streven is om een buurtje minihuisjes die elk een oppervlakte hebben ongeveer dertig vierkante meter, in 2019 te realiseren.

De corporatie onderzoekt momenteel enkele locaties in de gemeente Emmen, maar kan vanwege de prille stand van zaken nog niet zeggen welke plekken ze momen

Domesta anticipeert op de verwachte terugloop van het aantal huishoudens in de regio Emmen. ‘We bevinden ons hier in een krimpregio', legt woordvoerder Liesbeth de Groot uit. 'Momenteel zit de groei er nog licht in, maar op de lange termijn niet meer.’ Tiny houses werken in dat geval uitstekend als een tijdelijke oplossing. ‘Ze zijn flexibel in te zetten en makkelijk verplaatsbaar. Mocht er op een andere plek behoefte zijn aan huisvesting, kun je razendsnel schakelen om aan die vraag te voorzien.’ De minihuisjes zijn bij uitstek voor eenpersoonshuishoudens of stellen.

Hemrikkwartier

Domesta werkt hierin samen met het Limburgse bouwbedrijf C3 Living. Aanvankelijk hadden de twee partijen hun pijlen gericht op het Hemrikkwartier in de wijk Delftlanden, maar dat ging uiteindelijk niet door. Aan die straat gaat aannemer Koenen al 36 huur- en 10 koopwoningen realiseren. De combinatie Bentum Dragstra en Kuper en Kroeze zijn langs diezelfde straat al gestart met de aanleg van 22 huizen.

Sindsdien zijn Domesta en C3 Living op zoek naar een geschikt alternatief. ‘Wij gaan er vanuit dat we het volgend jaar zo ver hebben.’

Stadsappartementen

Domesta bouwt in 2019 in totaal negentien woningen in Emmen. De resterende drie betreffen stadsappartementen die in de voormalige winkel van onderdelenzaak ByHans in de Wilhelminastraat komen.