Valerius geeft adventsconcert

Emmen - Christelijk mannenkoor Valerius Emmen en Christelijke Muziekvereniging Oranje Assen geven zaterdag 15 december in de Goede Herderkerk in Emmen een concert dat in het teken staat van advent.

De advent is afgelopen zondag begonnen. Beide groepen brengen tijdens het concert bekende advents- en kerstliederen, zoals ‘Ere zij God in onze dagen’ en ‘Stille nacht heilige nacht’. Daarnaast zingt Valerius ook stukken ‘Joy to the world’ en ‘Ding dong! Merrily on high’. Oranje gaat ‘Carol of the drum’ en ‘A Christmas Overture’ laten horen. Het koor staat onder leiding van Luuk Tuinder en de fanfare van Johan Gerkes, die het koor ook op het orgel begeleidt.

Valerius heeft sinds zijn oprichting in 1945 een goede reputatie opgebouwd. Het koor heeft ongeveer vijftig leden, afkomstig uit de regio.

Klassiek en populair

Valerius voert religieuze en lichtklassieke werken uit, maar zingt ook populaire muziek. Het repertoire wordt steeds aangevuld en vernieuwd. Het koor organiseert concerten en verleent medewerking aan evenementen, concerten en (kerk)diensten. Internationale contacten waren er met koren uit Duitsland, Engeland en Polen. In 2005 was er een reis naar Praag, waar het deelnam aan het internationale korenfestival.

Christelijke muziekvereniging Oranje is een fanfare die op weg is naar haar 100-jarige jubileum in 2020. Het orkest bestaat uit ruim zeventig spelende jeugd- en volwassen leden en laat zich horen binnen en buiten Assen. De fanfare nam deel aan het Open Nederlands Fanfare Orkest (ONFK) en heeft meegedaan aan concoursen in onder meer IJsselstein en Hoogeveen. Sinds het jaar 2002 komt de fanfare uit in de 2e divisie.

Kaartverkoop

Het concert begint om 20.00 uur; de kerk aan de Oude Roswinkelerweg 30 opent 15 december om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tourist Info, Ev. Boekwinkel Sola Scriptura, via koorleden of via de websites www.mannenkoorvalerius.nl en www.oranjeassen.nl