Wensink neemt Dijkstra Autogroep over

Emmen - Dijkstra Autogroep, met een filiaal aan de Nijbracht in Emmen, is overgenomen door Wensink Automotive. De overname gaat per 1 januari in.

De huidige eigenaar Sip Dijkstra treedt toe tot de directie als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia. Bij de overname blijft al het personeel behouden.

Laurens Stigter, CEO van Wensink: 'Ik ben erg blij met deze nieuwe mijlpaal. Dijkstra vertegenwoordigt de mooie merken Citroën, DS en Kia. Onze verzorgingsgebieden overlappen elkaar grotendeels en minstens net zo belangrijk is dat de culturen van onze bedrijven naadloos op elkaar aansluiten.'

Na de overname gaat Dijkstra verder onder de naam Wensink.

Wensink Automotive

Wensink Automotive is opgericht in 1987 en met vijf vestigingen begonnen als officieel dealer van Mercedes-Benz. Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding. Naast het officiële dealerschap voor de merken Mercedes-Benz, smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij.

Dijkstra Autogroep

Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf heeft sinds 2006 een stevige groei doorgemaakt van drie naar dertien vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. Naast Citroën en DS is Dijkstra dealer van Kia.