Plannen voor herinrichting V&D-pand, Vlinderpassage mogelijk dicht

Emmen – Het voormalige V&D-pand in Emmen wacht mogelijk een ingrijpende make over. De nieuwe pandeigenaar Lianeo, die dit jaar het winkelcomplex heeft overgekocht van Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf, legt deze maand nog enkele voorstellen voor aan de huidige huurders en andere betrokkenen.

Welke actie er precies ondernomen gaat worden, is nog niet concreet. Gedacht wordt in ieder geval aan het sluiten van de Vlinderpassage en het creëren van individuele ingangen voor de zich daar bevindende winkels aan de zijde van het gemeentehuis.

Voor het voormalige warenhuis zelf wordt gedacht aan het opdelen van de 700 vierkante meter aan winkelruimte in kleinere units en deze apart te verhuren. Mogelijk is ook dat één concern alle winkelmeters voor zijn rekening gaat nemen. 

Annemiek Bouwmeester van Lianeo laat weten dat er inderdaad gekeken wordt naar de mogelijkheid tot een herontwikkeling. 'Echter bevinden wij ons nog in de onderzoeksfase, waardoor ik geen verdere toelichting kan geven op de mogelijke plannen.'

Momenteel bevinden zich drogisterij Die Grenze op de begane grond en meubeloutlet Popup op de eerste etage. De twee tekenden beide een jaarcontract, die in begin 2019 afloopt. Bert Hesselink van Die Grenze laat weten in ieder geval voorlopig nog aan te blijven in Emmen.

Eind vorig jaar huisde voor korte tijd kerstwinkel It’s All About Christmas in het pand. Na het faillissement van de V&D in 2016 hebben kledingwinkel Paris2Day, Bosma Bedden en restaurant La Plage het nog een tijdje geprobeerd in het oude warenhuis.