Deroepert
Door Henk Folkerts

Ziektekiemen

U kent dat wel. Je zo beroerd voelen dat je het liefst gewoon naar bed gaat, er het liefst blijft en er ook nooit meer uit wilt komen. Dat is dan ook precies wat ik ga doen als dit stukkie klaar is.

Verleden week begon de ellende, maar dat was nog redelijk door paracetamol te onderdrukken.

Het weekendje naar Düsseldorf wat we met vrienden hadden afgesproken hoefde ik er gelukkig niet voor af te zeggen. Dat ging eigenlijk ook nog best redelijk goed. Düsseldorf is een compacte stad en het stikte van de horeca dus hebben we deze vaak bezocht en het zeker niet laat gemaakt. Maar nu, als protest, laat mijn lijf het dus afweten.

Wie het niet laten afweten en de ziektekiemen in onze maatschappij willen bestrijden zijn de mensen in de gele hesjes. In Frankrijk en België is de beweging al actief en sinds dit weekend ook in Nederland. Ook hier is er bij vele mensen het gevoel dat ze zich niet meer vertegenwoordigd en gezien voelen.

Op Facebook zag ik een oproep om ook in Emmen een 'gele hesjes'-beweging op te zetten. En eerlijk, zolang het geweldloos gaat, mijn sympathie hebben ze. Dat komt omdat ik weinig vertrouwen heb in de overheid en in de financiële wereld. De kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt en dat er vanuit de overheid alleen maar maatregelen genomen worden die het verschil nog groter maken. 'Geld stinkt', zeiden ze bij mij thuis vroeger al, en daar hadden ze gelijk in.

Uiteindelijk zijn wij als mens, bijna allemaal gevoelig voor 'macht'. Zoals er door vele filosofen en historici wordt beweerd: 'Macht corrumpeert'. 
Maar wat zit ik mij nou eigenlijk druk te maken, ik ga naar bed en kom er voorlopig niet meer uit.