Pedicure Henny opent praktijk in Emmen

Emmen - Het vak van pedicure is veelzijdig en specialistisch. Specialistisch, omdat voeten in allerlei vormen en met allerlei mankementen voorkomen. Henny van der Laan is opgeleid in alle facetten van het pedicurevak. Ze is met haar bedrijf Pedicure Henny sinds kort gevestigd in Studio AW aan de Weerdingerstraat 68a in Emmen.

De onderneemster heeft in haar woonplaats Annen in 29 jaar een zeer goed lopende praktijk opgebouwd. 'Mijn klanten komen overal uit de regio vandaan', vertelt ze. De eigenaresse van Studio AW benaderde Van der Laan, omdat de vorige pedicure was gestopt. 'Als oud-Emmenaar zag ik het direct als een leuke werkplek, waar ik mijn vakmanschap met liefde wil inzetten. Omdat ik het in Annen ook erg druk heb, heb ik besloten om op donderdag in Emmen aanwezig te zijn.'

Pedicure Plus

Henny van der Laan is al 31 jaar Pedicure Plus. Dat betekent dat ze veel scholing heeft gehad en gespecialiseerd is in diabetische, reumatische en oncologische voetbehandelingen. Ook kindervoetjes en schoenadviezen behoren tot haar vele specialisaties. 'Bij mij in de praktijk komen zowel mannen, vrouwen als kinderen.' Als ambulant pedicure heeft Henny ook gewerkt in vele zorginstellingen, verpleeghuizen en senioren zorgcentra.

De meest voorkomende klachten, waardoor iemand besluit naar een pedicure te gaan, zijn ingegroeide teennagels, likdoorns, voetwratten, hielkloven, splinters, loszittende nagels, schimmel, traumanagel en glas in de voeten. 'De laatste jaren zie ik ook steeds vaker klanten met de oncologische voet. Dit zijn voeten van mensen die lijden aan kanker. Deze voeten hebben speciale aandacht nodig omdat ze erg kwetsbaar zijn.' Naast het werk heeft Henny goede contacten met podotherapeuten en collega’s.

De pedicure is er voor iedereen. 'Mensen lopen vaak onnodig met pijn rond. Mijn kracht is om mensen op hun gemak te stellen. Ik bied ze een heerlijk kopje koffie en een luisterend oor. Ik sta graag met iedereen op goede voet’, besluit Van der Laan.

Een afspraak kan worden gemaakt via telefoon 0591-646828.