Verdubbeling N34 tussen Coevorden en Emmen gaat eind volgend jaar van start

Emmen - Wel overlast, geen wegafsluiting. Deze belofte deed de provincie Drenthe donderdagavond tijdens een inloopbijeenkomst over de verdubbeling van de N34 tussen Emmen en Coevorden.

Dit deel van de N34 gaat eind volgend jaar op de schop en wordt twee jaar later verdubbeld opgeleverd. Een mega/operatie als je bedenkt dat er dagelijks ruim 20 duizend auto’s van de weg gebruik maken. ´De verwachting is dat dit aantal de komende jaren snel stijgt. De verdubbeling is daarom beslist geen luxe, aldus een provinciewoordvoerder.

Veiligheid

Ook veiligheid speelt een belangrijke rol. Van het totaal aantal ongevallen op provinciale wegen in Drenthe, vindt 25 procent plaats op de N34. Een wegafsluiting tijdens de verdubbelingsoperatie is volgens de provincie geen optie, omdat alternatieve routes ontbreken. ´De N34 is de levensader van Emmen. Die willen we absoluut niet afsnijden´, aldus een woordvoerder.

De afslag Emmen-West bij Erm wordt een fly-over. De Ermerweg loopt straks dus onder de N34 door. ´Wie een idee wil krijgen hoe het eruit komt te zien, moet de vernieuwde afslag Assen-Zuid op de A28 nemen. Die is vergelijkbaar met de situatie op de N34.'