Deroepert
Door Henk Folkerts

De liefde

Terwijl Wildlands en de kas van de gemeente Emmen leeg lopen, blijft het stadion van FC Emmen vol lopen. Gelukkig bracht onze lokale trots Emmen positief in het nieuws met volwassen voetbal en een fraaie 2-0 overwinning op NAC Breda.

Het stadion was nog niet leeg of de eerste aflevering van de zesdelige serie ‘Emmen op 1’ van - laten we hopen - ex-azijnzeiker Rutger Castricum over FC Emmen was op de televisie. Deel 1 is mij prima bevallen. Castricum, die tot voor kort mensen kleineerde om zichzelf op een voetstuk te kunnen plaatsen, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden of is verliefd, ik weet het niet, maar was dit keer echt geïnteresseerd in de mensen met wie hij sprak en dat leverde gelijk mooie televisie op. Hij had leuke gesprekjes met onder andere supporters, de voorzitter en de kantinebeheerder.

Maar het mooiste moment was toch het gesprek met Klaas Kuipers, al tientallen jaren supporter. Met weinig woorden spraken beiden over de club en zijn vrouw voor wie hij twee jaar lang heeft gezorgd maar die nu in De Bleerinck woont. Het kon niet meer. Op tafel lag een rood-wit mutsje die zijn vrouw jaren geleden had gebreid met de letters, BVO Emmen. Elke wedstrijd gaat het mutsje op zodat hij haar in het stadion altijd een beetje bij zich heeft en hij zich kan warmen aan zijn vrouw. Hartverscheurend en prachtig in beeld gebracht.

Met deze beelden en woorden zette de supporter mij weer met beide beentjes op de grond en realiseerde ik me weer waar het in het leven echt over gaat. De liefde. De liefde voor je vrouw, voor je familie, vrienden en voor je club maar ook de liefde voor de plek waar je woont, waar je aan verbonden bent en waar je hart ligt.

#hierkomikweg