Waarom leerlingen van Loods13 een week lang offline gaan

Emmen - Welke invloed heeft een smartphone op je leven? Hoe vaak vlucht je in social media om aan echte gevoelens te ontkomen of een gesprek te vermijden? Zes leerlingen van Loods13 onderzoeken deze en andere vragen en sluiten zich vanaf 19 november online af.

Wat doe je eigenlijk met je tijd zonder social media en televisie? Spelletjes? Veel te veel denken? Kun je je hoofd nog wel stil krijgen als je je eigen gedachten niet kunt remmen door het bekijken van je instagram timeline? Voor jongeren zijn social media niet meer weg te denken en daarom doen zes leerlingen van het theater-tussenjaar van Loods13 dat juist wel.

DigiDetox

Thoma-Timo Bruinsma, Sara Janse, Nina Maris, Femke Torensma, Julia Dubbelboer en Judith Haan gaan de uitdaging aan: totale DigiDetox. Een week lang samen in een pand, zonder de vluchtweg van je scherm. De doen dit onderzoek om zo materiaal te verzamelen voor hun performances en voorstellingen in het kader van het theater-tussenjaar.

Het theater-tussenjaar van Loods13 is een onderzoek naar performen, regisseren, spelen en filmen. Tijdens het tussenjaar maken de leerlingen verschillende producties. Hun eerste presentatie is op woensdag 28 november om 20.00 uur in het theater van Loods13 aan de Flintstraat 29 in Emmen. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

De DigiDetox week is van 19 tot 25 november.