Fleetwood Mac tributeband Rumours en The Bowie Collective komen naar Hello festival

Emmen - De Fleetwood Mac tributeband Rumours en The Bowie Collective zijn toegevoegd aan de line-up van het Hello festival op zaterdag 8 en zondag 9 juni aan de Grote Rietplas in Emmen.

De legendarische Amerikaans-Britse band Fleetwood Mac werd in 1967 in Londen opgericht. In de jaren ’70, ’80 en ’90 scoort de band grote hits met o.a. ‘Everywhere’, ‘Don’t Stop’ en ‘Go Your Own Way’. En dan is daar Rumours uit Atlanta (USA). Wereldwijd gezien als de beste Fleetwood Mac tribute. Rumours zangeres Mekenzie Jackson werd al op jonge leeftijd betoverd door de muziek van Fleetwood Mac en het blijkt dat ze de iconische stem van Stevie Nicks zo goed beheerst dat zij en de band het publiek moeiteloos in vervoering weten te brengen. In 2018 is Fleetwood Mac gestart met hun ‘farewell tour’. Rumours is vastbesloten om de muziek van deze legendarische band levend te houden. Rumours speelt zondag 9 juni 2019 op de Zebra stage.

The Bowie Collective

The Bowie Collective is een 12-koppige Rock ’n Roll band die ontstaan is uit een grote liefde voor, je raad het al, David Bowie. Toen ‘Starman’ in 2016 overleed hebben de mannen de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat Bowie’s werk levend zal worden gehouden. Het doel van de band is ervoor zorgen dat het publiek het gevoel dat zij hadden tijdens de concerten van Bowie kan blijven ervaren, maar vooral ook om te herinneren, zingen, dansen en vieren. Door de nummers van Bowie een nieuw leven te geven in deze live-ervaring houden zij de ‘strange fascination’ hoog. Ze proberen iedere nuance en het gevoel van de nummers vast te leggen, samen met het publiek. The Bowie Collective speelt zondag 9 juni 2019 op de Zebra stage.

Andere namen

Vorige week donderdag werd naast de nieuwe naam van het fesival (voorheen Retropop) al de komst van Lenny Kravitz, Daniël Lohues, Golden Earring, DeWolff en DareDevils bekendgemaakt.

Early Bird-actie

De ticketverkoop is inmiddels gestart met een speciale Early Bird-actie voor Weekendtickets. De actie gaat hard. Meer dan de helft van de 4.000 beschikbare kaarten is verkocht.

Alleen de eerste 4.000 kaarten gaan voor 85,50 euro (normale prijs 108 euro) in de verkoop. De prijs voor een festival dagkaart is 61,50 euro. Een campingticket (vrijdag tot maandag) is verkrijgbaar vanaf 37,50 euro. Alle prijzen zijn inclusief 3 euro servicekosten.

De organisatie maakt binnenkort nog meer namen bekend.

Meer info staat op hellofestival.nl