Gemeente gooit drie drugspanden in Emmen en Schoonebeek op slot

Emmen / Schoonebeek – De gemeente heeft twee woningen in Emmen en een bedrijfspand in Schoonebeek voor drie maanden afgesloten. In alle drie de panden werd het afgelopen jaar hennepkwekerijen aangetroffen.

Zo trof de politie op 2 augustus in een huis aan de K.D. Schonfeldstraat 30 in Emmen 287 plantjes aan, die allemaal in beslag zijn genomen. Op 13 september bezochten agenten een woning aan de Varenkamp 61, waar een hoeveelheid van 230 hennepplantjes werden gevonden. Volgens het beleid van de gemeente Emmen mag een woning worden gesloten als er meer dan 50 gram (20 plantjes of meer) hennep wordt aangetroffen.

Begin vorige maand, op 2 oktober, deed de politie een inval in een bedrijfsloods aan de Nieuw-Amsterdamseweg 68 in Schoonebeek. Maar liefst 430 stekken zijn daarbij in  beslag genomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en dat leverde brandgevaar op. Bij de ontruiming van de wiet is dat risico tenietgedaan. De exploitant van de kwekerij heeft via zijn advocaat gereageerd op de sluiting.