Wethouder bezoekt Emmer pleeggezin

Emmen - Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten ook bestuurders in Drenthe zich in om de aandacht te vestigen op het tekort aan pleegouders. Wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen was dinsdag te gast bij de familie Ter Horst in Emmen.

Sander en Sjoukje ter Horst zijn al sinds 2009 pleegouders en willen hun ervaringen graag delen. Want Yorneo is nog steeds op zoek naar pleegouders die kinderen een veilig en warm thuis willen bieden. Op dit moment zoekt Yorneo nog voor tien kinderen een pleeggezin. Hoe meer pleeggezinnen er zijn, hoe sneller een kind een goede plek krijgt.  

Ervaringen gezin

Kleine heeft jeugdzorg in zijn portefeuille en brengt regelmatig werkbezoeken aan jeugdzorginstellingen. Hij wilde ook graag in gesprek met pleegouders om hun ervaringen te horen. 'Ik ben onder de indruk van de ervaringen die ik gehoord heb bij Sander en Sjoukje ter Horst', zegt hij. 'Er wordt veel van pleegouders gevraagd en ik heb veel respect voor de manier waarop zij invulling geven aan hun roeping. Dit zijn echt de pleegouders die we zoeken voor de kinderen die een warm gezin nodig hebben.'

Het is de Week van de Pleegzorg en in deze week vraagt Yorneo aandacht voor het tekort aan pleegouders. 'We hebben veel pleegouders in Drenthe en zijn op zoek naar nog meer gezinnen, zodat we een grote poule hebben om beter en sneller te kunnen matchen', zegt Annemieke Smit van Yorneo.

Gezocht: plek voor tien kinderen

Op dit moment zoeken we voor tien kinderen een plek. 'Het is belangrijk dat kinderen zo thuis mogelijk kunnen opgroeien', zegt Smit. 'Voor alle tien kinderen zoeken we een goede plek.'