Aanvaller Pelle Bos (vv Sleen) loopt enkelfractuur op

Sleen - Pelle Bos heeft zondag een fractuur in zijn enkel overgehouden aan het met 1-3 gewonnen duel tegen Ruinerwold. De exacte consequenties voor de rest van het seizoen zijn nog niet bekend, maar de prognose is dat de 23-jarige aanvaller van Sleen waarschijnlijk maanden aan de kant zal staan.

Binnenkort volgt een gesprek met de chirurg over het behandelplan.

Volgens trainer-coach Reinoud Haak is het echter nog te vroeg om te concluderen dat het seizen voor Pelle Bos voorbij is. ‘We zullen in ieder geval de komende maanden geen beroep op hem kunnen doen. Dat is een enorme aderlating, want Pelle is een belangrijke speler voor ons. De knappe zege in en tegen Ruinerwold heeft voor ons een bittere nasmaak gekregen.’

Briek en gebroeders Cremers

Haak zag aan het begin van dit seizoen met Ranil Briek ook al een andere steunpilaar uitvallen. De rappe linksbuiten liep op de training een beenbreuk op en komt dit seizoen niet meer in actie. De kans is dus aanwezig dat ook Pelle Bos dat lot beschoren is. Verder zit Gert-Jan Cremers al sinds vorig seizoen in de lappenmand en diens broer Arjen haakte drie weken geleden met een blessure af. ‘In alle linies mis ik dus veel routine’, beseft Haak.

Talentvolle jonkies

De oefenmeester van Sleen zal moeten vertrouwen op een team met vooral talentvolle jonkies, waarin Marc Dekker en Jasper Ruinemans nog de enige routiniers zijn. ‘Dit zijn inderdaad de laatste twee spelers met ervaring in de ploeg, voor de rest zijn het allemaal jonge spelers.’ Voor Haak is er nog geen directe aanleiding om zijn prognoses voor dit seizoen bij te stellen. ‘Als ik kijk naar de ontwikkelingen van spelers als Arjan Goeree (23) en Wouter Eiting (22) dan is daar geen enkele reden toe. Arjan en Wouter hebben in de hoofdmacht inmiddels al flink wat vlieguren gemaakt en kan ik beide onderhand ook rekenen tot de dragende spelers van de selectie.' De technisch begaafde Goeree had zondag met twee uitstekende doelpunten een groot aandeel in de 1-3 zege.

Twaalfde plaats

Sleen staat in de 3e klasse C op een voorlopig twaalfde plaats met zes punten uit zeven gespeelde duels. Na een vrij weekend hervat Sleen op zondag 18 november de competitie met een thuisduel tegen rode lantaarndrager Musselkanaal.