Droombaan voor kinderen: een dagje de social media van FC Emmen doen

Emmen - Het is mogelijk om voor één dag door het leven te gaan als Manager Social Media bij FC Emmen. Op World Children’s Day, 20 november, wordt deze droombaan - evenals andere droombanen - vervuld door kinderen.

De komende week kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar zich opgeven. Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over’, zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat. Het Jongerenpanel zelf neemt die dag het Museon over. Ze organiseren een debat en workshops voor Haagse middelbare scholieren over de vraag, ‘hoe het museum meer de stem van kinderen kan laten horen’. 

‘Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal. Door ze een dag de baas te laten zijn als bijvoorbeeld trainer, directeur of persvoorlichter binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van World Children’s Day’, aldus Eredivisiedirecteur Jacco Swart. ‘Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker z’n voordeel mee gaat doen.’

Zie voor een laatste stand van zaken de vacaturewebsite www.unicef.nl/alseenbaas.