't Aol'Volk houdt weer voordrachtwedstrijd

Emmen / regio - De Drentse Vereniging 't Aol'Volk houdt vrijdag 16 november de jaarlijkse voordrachtwedstrijd in het Atlas Theater.

Woensdagmiddag 14 november vonden in verzorgingshuizen in Dalen (Selkersgoorn) en Emmen voorrondes plaats voor leerlingen van de basisscholen. Zo'n 36 kinderen staan in de finale.

In het kader van het 70-jarig bestaan van de vereniging heeft de voordrachtcommissie een gedichtenbundeltje samengesteld van de gedichtjes die in de afgelopen jaren zijn voorgedragen en zijn gemaakt door ouders, verzorgers, onderwijzers. Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Rabobank clubkascampagne en op 16 november wordt het bundeltje gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan burgemeester Eric van Oosterhout.

Grada Eding-Askes prijs

In de verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te winnen en voor de beste voordrager is er de Grada Eding-Askesprijs. Deze bestaat uit een wisselbeker en een geldbedrag. Leden van ‘t Aol’ Volk jureren bij de voorronden. De juryleden op 16 november zijn Hennie Stokker-Stadman (schrijfster van gedichten in de Drentse streektaal), Anne Doornbos (voorzitter 't Huus van de Taol en schrijver van gedichten enverhaaltjes) en Wim Oosting (actief met Drentse historie en met de Drentse streektaal).

Het voordragen wordt afgewisseld met dansen van de Jeugd- en Kinderdansgroep ’t Aol’ Volk.

Meer informatie staat op de website www.aolvolkemmen.nl