Big Bo ‘Preaching The Blues’ in Emmer bibliotheek

Emmen - Opnieuw staat Bibliotheek Emmen in het teken van de blues. De voorstelling van Bo Brocken over het ontstaan van de Blues in de Mississippi Delta komt zondagmiddag 11 november naar de bibliotheek. Een bijzondere voorstelling vol muziek, beeld en verhaal.

In de intieme solovoorstelling ‘Preaching the blues’ vertelt Bo over het ontstaan van de blues, gelardeerd met de muziek zoals die te horen was in de jaren van de vroege slavernij tot de trek naar de grote steden in de jaren vijftig in de Verenigde Staten. Hij laat zien hoe het was om langs de Mississippi rivier te reizen, te werken en te overleven.

Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel en is een gedreven verteller. Als geen ander beheerst hij de vooroorlogse blues stijlen uit de Mississippi Delta en aangrenzende gebieden. In 2015 won hij de eerste prijs in de categorie solisten/duo’s, tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Blues-artiesten. Zijn album ‘Traveling Riverside’ werd uitgeroepen tot Best Dutch Blues CD 2015. In januari 2016 vertegenwoordigde Big Bo Nederland tijdens de International Blues Challenge in Memphis, waar hij uit duizenden inschrijvingen de halve finale haalde.

De start is om 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur.

Wie deze voorstelling wil bezoeken, wordt aangeraden toegangskaarten te bestellen via de website www.bibliotheekemmen.nl of aan te schaffen via de balie van Bibliotheek Emmen.