Nieuwe editie Taal an Taofel bij Wielens

Noord-Sleen - Drie gasten luisteren zondag 11 november in zaal Wielens in Noord-Sleen een nieuwe editie van Taal an Taofel op.

Geertje Enting is Eexteros van geboorte, nu woonachtig in Anderen. Schrijft gedichten in het Eexter Drents. Het Drents is haar met de paplepel ingegoten. Schrijft naast poëzie ook proza. De onderwerpen waarover ze schrijft komen meestal op haar pad. Belangrijk zijn het huis waar ze haar rust kan vinden in het Drentse beek- en esdorpenlandschap.

Jan Germs is geboren in Odoorn en woont al jarenlang in Gasselte. Zijn verhalen zijn meest autobiografisch, waarbij soms de dikke duim is gebruikt. Heeft al een aantal boekjes uitgegeven, waarvan de laatste verhaalt over zijn ervaringen tijdens zijn uitdagende fietsvakantie.

Roelie Elling treedt op met zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten. Hij is een orkest, mombachspeler en zanger. Al jaren is hij te horen op diverse markten en festiviteiten. Hij zingt en schrijft in de streektaal, maar ook zeemansliedjes en liedjes van vroeger.

Taal an Taofel begint 11 november om 11.00 uur. Opgeven kan bij Reina Zwiers tel. 0591362371 of email reina.zwiers@planet.nl