Poelman Tuinmeubelen in andere handen

Emmen - Poelman Tuin en Serremeubelen aan de Nijbracht in Emmen wordt overgenomen door Gerrits Tuinmeubelen uit Vroomshoop. De broers Aschwin en Josco Poelman doen hun bedrijf van de hand omdat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Ze gaan met tuinmeubelen op Duitse beurzen staan.

In verband met de overname start vandaag een grote leegverkoop, die tot en met vrijdag 30 november duurt. De klant kan profiteren van hoge kortingen. Daarna gaat de winkel dicht om volgens planning op 1 februari 2019 weer open te gaan onder de nieuwe naam Gerrits Tuinmeubelen. ‘Houd deze krant de komende tijd goed in de gaten’, zeggen Aschwin en Josco Poelman.

‘We hebben de winkel verkocht aan een goede collega’, vervolgt hij. ‘Gerrits is een grote speler in de markt, met dezelfde merken die we altijd hebben gehad.’ Aschwin en Josco zullen de klanten missen. ‘Voor de klant is het prettig dat de garantie op de producten, die bij ons zijn gekocht, gewoon doorloopt. Dat is één van de redenen waarom we het belangrijk vinden dat de winkel doorgaat.’

Familiebedrijf

‘We doen een goedlopend bedrijf van de hand. We hebben een hele goede zomer achter de rug. Gerrits Tuinmeubelen is, net als ons, een familiebedrijf. Daar hebben we een goed gevoel bij. Bovendien is Gerrits een grote speler in de markt. Hij mag ons natuurlijk altijd om advies vragen.’ Verkoopster Janny Post, het vertrouwde gezicht van de winkel, gaat mee naar de nieuwe eigenaar.

Het familiebedrijf Poelman werd in 1955 door vader Ep opgericht. In 1985 begon de onderneming met de verkoop van tuinmeubelen en aanverwante producten, zoals barbecues, parasols en campingartikelen. Sinds 2012 is het bedrijf gevestigd aan de Nijbracht.

Aschwin en Josco gaan dus straks met tuinmeubelen op met name Duitse beurzen staan. ‘Dit kwam ooit op ons pad. We waren de afgelopen tijd al aanwezig op dergelijke beurzen, maar we doen er in de toekomst veel meer. Het is altijd zeer afwisselend. Voor onze ouders zal het wennen zijn dat we de zaak niet meer hebben.’

Vuurwerkwinkel

‘Trouwens, we gaan wél door met de vuurwerkwinkel in Klazienaveen. De vuurwerk showroom is in de maand december gewoon geopend en daar verkopen we de laatste drie dagen van het jaar vuurwerk.’ De winkel bevindt zich aan de Mr. Ovingstraat 6.