Lenny Kravitz hoofdact nieuwe Hello festival

Emmen - Lenny Kravitz komt in 2019 met zijn Raise Vibration Tour terug naar Nederland. Zaterdag 8 juni staat de New Yorkse rockster op het Hello festival in Emmen, het festival dat eerder Retropop heette. Vanmiddag werd in Emmen bij No Limit Events de nieuwe naam onthuld.

Als songschrijver, acteur en multi-instrumentalist is Kravitz één van de belangrijkste artistieke figuren van de laatste drie decennia. Hij won vier opeenvolgende Grammy Awards en is alleenheerser wat betreft het aantal awards in de categorie ‘Best Male Rock Vocal Performance’. Lenny Kravitz gaat met zijn laatste ‘Raise Vibration) album en zijn arsenaal aan hits op tournee. Van 'Let Love Rule', 'Always On The Run', 'American Woman', 'Are You Gonna Go My Way' en 'Fly Away' tot de recentere 'I’ll Be Waiting' en 'The Chamber'.

Naast Kravitz is donderdagmiddag ook de komst van Daniël Lohues, Golden Earring, DeWolff en DareDevils bevestigd.

Het tweedaagse Hello festival vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni (Pinksterweekend). Locatie is en blijft De Grote Rietplas in Emmen.

Naamswijziging

Het festival werd de eerste maal in 2002 georganiseerd onder de naam Back to the 80's en vanaf 2010 Retropop. Vanaf nu is ‘hello’ festival de nieuwe naam. Een festivalbelevenis voor jong en oud) met een gevarieerde en verrassende line-up van bands uit het verleden, heden en toekomst.

Een nieuwe naam was noodzakelijk, laat organisator Johan Lubbers weten. De naam werkte beperkend bij het boeken van artiesten. 'Vele acts wilden niet spelen op een festival met de naam Retropop.' Ook wenste de organisatie een breder publiek aan te spreken, zowel jong als oud. 'In dat geval dekte de naam de lading niet meer.'

Met deze naam- en koerswijziging doet het festival meteen een gooi naar de hoogste regionen in festivalland en hopen ze zich ook meer te onderscheiden. 'Vroeger had je hooguit vijf of zes grote nationale festivals. Tegenwoordig kun je bijna elk weekend in de zomer naar een bijzonder evenement. Artiesten hebben het dus voor het uitkiezen.' Lubbers beschouwt het Emmer evenement als een mooie middenklasser. 'Maar we willen ons de komende jaren een weg banen naar de hoofdklasse.

De camping wordt een flink stuk groter, omdat vanwege een verhoogd aantal bezoekers ook op meer overnachtingen wordt gerekend. De camping op P(arkeerterrein) 1 blijft en die van P2 wordt er bij aangetrokken. Een stuk grond van een boer aan de Ericasestraat wordt gebruikt als extra parkeerterrein.

Lubbers rekent dit jaar op tweemaal 20.000 bezoekers. In totaal treden er 30 acts op. Vijf werden er donderdagmiddag al bekendgemaakt.

Daniël Lohues

Na jaren van solo-optreden door de Nederlandse theaters gaf de Drentse zanger, gitarist en liedjesschrijver Daniël Lohues onlangs met een nieuwe band een reeks elektrische optredens in het clubcircuit. Met zijn komst naar het festival gaat voor veel bezoekers een lang gekoesterde wens in vervulling. 'Het wordt dampen, een popconcert, rock &roll, of hoe het ook heet. Fender om de hals. Gitaarversterker voluit. Zweet voor de kop', zegt Daniël. Lohues komt thuus!

Golden Earring

Nederlands grootste rockband ooit komt terug naar Emmen. De band scoort met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Na een halve eeuw zijn Barry Hay, Cesar Zuiderwijk, George Kooymans en Rinus Gerritsen onverminderd populair. Het repertoire van Golden Earring is onuitputtelijk. Op zondag 9 juni wordt het een komen en gaan van hits uit vijftig jaar Earring-historie. Golden Earring speelt zondag 9 juni 2019 op de NoLimitstage.

DeWolff

DeWolff is het driekoppig rock ‘n rollmonster uit het diepe zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels zeven studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet. DeWolff speelt zaterdag 8 juni 2019 op de Zebra stage.

Daredevils

De afterparty op 9 juni is voor de mash-up partyband Daredevils. In 2018 debuteren en in 2019 terugkomen. Dat is nog nooit vertoond op het festival. Maar het briljante optreden van vorig jaar had de organisatie geen keus. Zondag zal Daredevils de temperatuur wederom flink opjagen met hagelnieuwe mashups waar actuele hits en knallende classics worden versmolten. Daredevils speelt zondag 9 juni 2019 op de Zebra stage.

Early Bird-actie

De ticketverkoop is inmiddels gestart met een speciale Early Bird-actie voor Weekendtickets. Alleen de eerste 4.000 kaarten gaan voor 85,50 euro (normale prijs 108 euro) in de verkoop. De prijs voor een festival dagkaart is 61,50 euro. Een campingticket (vrijdag tot maandag) is verkrijgbaar vanaf 37,50 euro. Alle prijzen zijn inclusief € 3,- servicekosten.

De organisatie maakt binnenkort nog meer namen bekend.

Meer info staat op hellofestival.nl