Voormalig Ericsson-pand in beeld als tijdelijke opvangplek voor Terra-leerlingen

Emmen – Zo rond de 300 MBO-leerlingen van groene school Terra worden tussen januari 2019 en september 2020 tijdelijk ondergebracht in het voormalige Ericsson-pand aan de Nieuw-Amsterdamsestraat.

Dit in verband met de nieuwbouwplannen van de school op de vmbo-locatie aan de Huizingsbrinkweg in de wijk Noordbarge. De school heeft hiervoor een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Emmen.

Terra is van plan om het huidige gebouw tussen kerst en voorjaar 2019 te slopen en er een spiksplinternieuw onderkomen voor terug te bouwen. De leerlingen verhuizen tijdelijk naar de mbo-locatie aan de Noordbargerstraat. De mbo-leerlingen gaan vervolgens weer naar het bedrijfsverzamelgebouw op het Waanderveld.

Terra loopt al bijna anderhalf jaar rond met nieuwbouwplannen, aangezien de twee panden aan de Huizingsbrinkweg (vmbo en Groene Lyceum) en aan de Noordbargerstraat (mbo) niet meer voldoen aan de moderne maatstaven. Als alles volgens planning verloopt kunnen alle 900 scholieren vanaf september 2020 het nieuwe gebouw in gebruik nemen. Op termijn wordt ook het pand aan de Noordbargerstraat afgestoten.

Het is niet de eerste keer dat een school gebruik maakt van deze locatie; het Drenthe College ging Terra al eens voor. Volgens woordvoerder Trijnie van Wijk is dit ook een van de reden waarom deze plek de voorkeur kreeg. 'Het gebouw is makkelijk aan te passen voor onderwijsdoeleinden. Bovendien is sprake van voldoende openbaar vervoer in de directe omgeving, aldus de zegsvrouw, wijzend op de nabijheid van station Emmen-Zuid.