Drentse bibliotheken doen eigen muziekcollectie van de hand

Emmen / Hoogeveen - Bibliotheken in Drenthe stoppen per 1 november met uitlenen van cd's uit eigen muziekcollectie. De klanten kunnen vanaf dan gratis gebruik maken van Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

Momenteel is er nog een collectie cd’s en muziek-dvd’s aanwezig in Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen, van waaruit iedereen in de provincie kan reserveren. Het opheffen van deze collecties houdt in dat er in Drentse bibliotheken geen cd’s en muziek-dvd’s meer zullen staan. Dit besluit is gebaseerd op het gegeven dat het om een relatief dure collectie gaat voor een kleine gebruikersgroep. Daar komt bij dat de bibliotheken een aantrekkelijk alternatief kunnen bieden: Muziekweb.

Gratis cd’s lenen via Muziekweb

Leden van de bibliotheek kunnen vanaf 1 november gratis cd’s lenen bij Muziekweb. Muziekweb is de grootste muziekbibliotheek van Nederland. Alle nieuwe cd’s die in Nederland uitkomen worden door Muziekweb in de collectie opgenomen. Muziekweb heeft een collectie opgebouwd van 600.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziek-dvd’s. Dat is samen goed voor zo'n zeven miljoen tracks.

De site is een bron van informatie over artiesten, muziekstijlen en componisten én een ideale plek om meer muziek te leren kennen. Binnen de bibliotheek is alles volledig te beluisteren, óók bijvoorbeeld op de eigen smartphone via het gratis WiFi-netwerk. Thuis kun je op www.muziekweb.nl naar fragmenten van 30 seconden luisteren en alle muziekinformatie terugvinden. Gereserveerde cd’s kunnen worden opgehaald in de eigen bibliotheek.

Vraag een medewerker van de bibliotheek om meer informatie over het lenen via Muziekweb of kijk op de website www.bibliothekendrenthe.nl/muziek.

Vanaf 1 december grote verkoop cd’s en muziek-dvd’s

De huidige muziekcollecties van Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen worden te koop aangeboden. Om dit voor te bereiden is het lenen en reserveren uit deze collectie vanaf 1 november 2018 niet meer mogelijk. De verkoop van de muziekcollectie start op zaterdag 1 december tijdens de openingstijden van Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Hoogeveen.