Muzikale opening van foto-expositie in Rue de la Gare

Emmen - Bekende Drenten als Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis, de muzikanten Daniël Lohues, Tangerine en de helaas al overleden Harry ‘Cuby’ Muskee en CdK Jette Klijnsma en meer worden momenteel geportretteerd door regionale amateurkunstenaars.

Dit alles onder de noemer Kiek Us, dan!. Volgens initiatiefneemster Josje Boetzkes uit Emmen hebben deze Drenten de provincie de afgelopen tijd op de kaart gezet. ‘Het uitgangspunt van Kiek Us, dan! is verbinding maken tussen kunst en muziek met een blik naar ‘bekende’ Drenten.’

Aan het project wordt meegewerkt door de amateurkunstenaars Els Zwols, Gerrit Kort, Jetty van Ommen, Henk Hensen en Josje Boetzkes zelf. De kunstenaars, die verschillende technieken hanteren zijn sinds februari al aan het werk. ‘De planning is om met elkaar in groeiproces te experimenteren met verschillende materialen. Dit gebeurt onder begeleiding van de Zwolse kunstenaar Marcel Goossen,’ zegt Boetzkes. ‘Dit zal van de deelnemers betere schilders cq kunstenaars maken.’

Optreden Tangerine

Het kunstproject wordt mogelijk gemaakt door Maak het in Drenthe. Op zaterdag 27 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur worden de Drentse geportretteerden op ludieke wijze gepresenteerd in café Rue de la Gare in Emmen. Naast de geportretteerden en de kunstenaars zelf, wordt de presentatie muzikaal omlijst door onder meer Tangarine. Het Popkoor Ankoor uit Emmen brengt samen met combo B3 contrabassist/bassist Ger Hermans, Lisa en gitarist Ko van Tilburg een muzikale ode aan de bekende Drenten. Ook Peet Hartenberg van de band ODNT is van de partij en zingt een prachtig nummer van Cuby.

Boetzkes: ‘Dit bijzondere project is bedoeld voor alle inwoners en bezoekers van Drenthe en daarbuiten die houden van kunst en muziek. We verwachten een groot bereik en een goede opkomst.’ Ze doet meteen een oproep om expositieruimtes beschikbaar te stellen waar de schilderijen in 2019 tentoongesteld kunnen worden.

Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Josje Boetzkes via josjeboetzkes@hotmail.com of tel. nr. 0591 531749.

De vorderingen van de kunstenaars zijn te zien op de Facebookpagina Kiek Us, dan.