Carmelcollege heeft nu een Ben Feringa Laboratorium

Emmen - Een bijzondere dag was het vandaag voor de bijna 400 vwo-scholieren (leerjaren 5 en 6) van het Esdal College, het Hondsrug College, De Nieuwe Veste Coevorden en het Carmelcollege Emmen met scheikunde in hun pakket. Ben Feringa die in 2016 de Nobelprijs voor de Scheikunde won, gaf een lezing bij Carmelcollege Emmen.

De leerlingen werden door de Nobelprijswinnaar meegenomen in de wereld van moleculaire nanomachines. Ben Feringa sprak een uur. Daarna kregen de leerlingen volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de Nederlandse chemicus, die ooit zijn schoolloopbaan begon op het voormalig KDC in Emmen en woonde in Barger-Compascuum.

Na afloop van de lezing konden de leerlingen met eigen ogen het zogenaamde Stratingh wagentje aanschouwen dat Feringa gebruikt heeft in zijn onderzoek. En ook de Nobelprijs werd meegebracht naar Emmen. Aan het eind van de middag opende Feringa zijn eigen laboratorium op het Carmelcollege.

De lezing was een gezamenlijk initiatief van het Esdal College, het Hondsrug College, De Nieuwe Veste in Coevorden en het Carmelcollege.