B.J. Hegen Blues Band trapt culturele seizoen leescafé af

Emmen - De legendarische B.J. Hegen Blues Band geeft 14 oktober een optreden op zondagmiddag in het leescafé van Emmen. Het concert begint om 13.30 uur.

Het afgelopen jaren trakteerde de B.J. Hegen Bluesband een uitverkochte zaal op een onvervalste blues middag. Na zo’n middag wil je eigenlijk gelijk meer. De B.J. Hegen Blues Band opent daarom de reeks zondagmiddag livemuziek in Bibliotheek Emmen. Aan deze activiteit zijn kosten voorbonden.

De B.J.Hegen Blues Band speelt authentieke Chicago blues. Leider van de band is B.J.Hegen (Bé). Eind jaren '70 richtte de Annenaar de B.J.Hegen Blues Band op. 
Hij  begeleidde met zijn band Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campball tijdens tournees door Europa. In de jaren '80 waren ze support-act bij B.B. King.

De band bestaat naast Bé Hegen (zang, gitaar en bluesharp) uit Jan Warntjes piano, Frans Többen bas, en Hank van der Veen drums. Jan en Bé zijn samen de mannen van het eerste uur van de band. Jan is een begenadigd toetsenist die met gedegen en creatief pianospel, waarbij zijn Boogie Woogie verleden ook regelmatig om de hoek komt kijken, een belangrijk onderdeel van de band. Frans Többen is een pijler waar de rest op steunt. Met gedegen basspel neemt hij de band bij de hand en leidt ze strak door de te spelen nummers. Drummer Hank, de jongste telg van de band, maakt het geheel compleet. Met zeer strak drumwerk zonder allerlei randverschijnselen onderstreept hij waar de band voor staat n.l. de authentieke blues. 

De leden geven elkaar de ruimte om te laten horen waar ze goed in zijn, maar ook als ze met elkaar spelen spat het plezier eraf.

Zondagmiddagconcerten

Vier maal per jaar geeft Bibliotheek Emmen een muziekband de ruimte om tijdens een zondagmiddag het publiek in Emmen kennis te laten maken met hun muziekgenre. Op zondag 14 oktober is dit de B. J. Hegen Blues Band. Op 11 november staat Big Po zijn ‘Preaching the Blues’ geprogrammeerd.

Het is raadzaam om vooraf toegangskaarten te bestellen via de website of via de balie van Bibliotheek Emmen.