Geopark houdt spannende avondwandeling

Schoonoord - De Hondsrug UNESCO Global Geopark houdt op woensdag 17 en 24 oktober in het kader van de Hunebedcampagne van Marketing Drenthe een spannende avondwandeling. Het thema is het mysterie van het Sleenerzand.

Deelnemers wanen zich in de tijd van de hunebedhouwers tijdens deze mysterieuze avondwandeling over het Sleenerzand. Zij volgen de route langs grafheuvels, celtic fields naar het bijzondere hunebed De Papeloze Kerk. De fonkelende lichtjes langs de route begeleiden de wandelaars naar verrassende historische ontmoetingen met Witte Wiev’n, hunebedbouwers en verhalenvertellers, met Marieke van de reuzen Ellert en Brammert, professor Van Giffen, de protestantse opstand, dwaallichtjes en nog veel meer.

De start is om 19.00 uur bij Recreatiecentrum Rijmaaran aan de Slenerweg 118 in Schoonoord, de weg tussen Schoonoord en Noord-Sleen. De wandeling duurt zo'n twee uur en is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Het is aan te raden om stevig en waterdicht schoeisel te dragen. De route van 2,4 kilometer duurt ongeveer een uur. Honden mogen mee, mits zij zijn aangelijnd. Er wordt in groepen onder leiding van een gids gelopen.

Deelnamekaarten zijn te koop via de website van Geopark de Hondsrug.