Gebruikers Gezondheidscentrum Angelslo krijgen maandag sleutel

Emmen - Met knetterend vuurwerk is vrijdagmiddag afscheid genomen van de Voorhof als kerkfunctie. Het markante gebouw in de wijk gaat vanaf nu verder onder de naam Gezondheidscentrum Angelslo.

In het centrum, waar behalve twee huisartsen hun praktijk gaan houden, nemen ook Benua Apotheek, Fysio Emmen, Sedna, Icare en Logopedie Drenthe er hun intrek. De opening van het gezondheidscentrum deed wethouder Jisse Otter samen met Johan Scholten, van Bouwbedrijf W.R. Scholten uit Dalen die samen met zijn echtgenote eigenaar zijn van het gebouw.

Lastig om koper te vinden

Twee jaar geleden werd Scholten gebeld of hij interesse had om de kerk in Angelslo te kopen. De kerk stond al enige tijd te koop maar het lukte het kerkbestuur niet om de kerk te verkopen. Scholten was gelijk enthousiast en zag diverse mogelijkheden, maar er was nog één probleempje: er rustte namelijk een optie op van de gezamenlijke huisartsen die de kerk wilden kopen. Eind 2016 verliep deze optie en belde het kerkbestuur of Scholten nog belangstelling had, waarna hij samen met zijn vrouw de kerk binnen twee weken had gekocht.

Huren

Scholten: ‘Uiteindelijk zijn we met zeven partijen tot een akkoord gekomen om een ruimte in het gebouw te huren. Meer dan een jaar zijn wij bezig geweest om alle handtekeningen en het vertrouwen te krijgen. In die gesprekken heb ik steeds gezegd dat 1 oktober 2018 alles gereed zou zijn. De handtekeningen zetten duurde langer dan verwacht, maar de opleveringsdatum bleef staan. In maart zijn we begonnen met de verbouw en nu zeven maanden later zijn we klaar.’

In het gebouw is een extra verdieping gemaakt. Er wordt geen gebruik gemaakt van aardgas, maar van het nieuwste VRF-systeem. Alle huurders krijgen maandag hun sleutel waarna ze kunnen beginnen met het inrichten van hun praktijkruimten.