Emmen On Wheels met dodemansrit geopend

Emmen - Het evenement Emmen On Wheels is vrijdagochtend geopend door motorduivel Henny Kroeze en zijn dochter Kim. Op het Marktplein lieten zij oude tijden herleven.

Dit weekend nog en de Twentse motornestor Henny Kroeze (65) neemt afscheid met zijn ‘Wall of death’. De oude garde kent de act nog wel van de kermis, maar voor de jeugd: neem een grote ton van vijf meter hoog, een motor en een gewaagde coureur, en het spektakel kan beginnen. Henny en zijn dochter Kim (27) lieten het publiek indrukwekkende stunts zien, door in de ton bijna vijf meter de hoogte in te rijden, op nog geen vijftig centimeter van het nieuwsgierige publiek.

Wethouder rijdt rondje mee

Ook wethouder Jisse Otter was aanwezig om Emmen On Wheels even daarvoor officieel te openen. Hij mocht een rondje mee met Henny, maar een anekdote over een val van een ladder hield hem aan de kant. Het publiek kon het maar moeilijk geloven. Nog even voorop bij Henny voor de foto en de dodemansrit kon beginnen.

Zonder handen, met relaxte poses… Henny wist het publiek op zijn motor met gemak te vervoeren. Het spektakel werd afgesloten met een vrije gift van het publiek. Munten mochten de ton in worden gegooid. Briefgeld moest dochter Kim uit de handen van de mensen plukken. Een stunt waarmee ze haar vader duidelijk overtrof, bleek ook wel uit het harde applaus.

Emmen On Wheels is tot en met zondag 16 september te zien op de Emmer stadsvloer.