Expositie over Drentse popscene 'Van Skik tot Sorry John' opent 21 september

Regio - In het gebouw van K&C in Assen wordt vrijdag 21 september de tentoonstelling 'Van Skik tot Sorry John, 25 jaar ondersteuning popmuziek in Drenthe' geopend.

De expositie bestaat uit foto’s van popbands en popmuzikanten uit Drenthe, een podium, festivalposters en een knipselarchief met daarin grote en kleine popevenementen in Drenthe.

Muziek is er van folkduo Tangarine en singer-songwriters Ruud Fieten en Daisy. De expositie is onderdeel van het 25-jarig bestaan van K&C. De opening is om 16.00 uur.

Popkoepel Pop.Drenthe

Op 1 januari 1993 werd de provinciale popkoepel Pop.Drenthe overgenomen door Stichting Kunst & Cultuur. Popadviseur Jan Stam ging mee naar K&C en kon zich daardoor nog beter inzetten voor de Drentse popcultuur. Hij ondersteunde en stimuleerde poptalenten met talentontwikkelingsprojecten en zorgde ervoor dat de podia in Drenthe ruimte creëerden voor het talent.

Al die jaren verzamelde Stam honderden krantenartikelen en aanverwante zaken over de popgeschiedenis van Drenthe. Hij heeft zelfs nog het cassettebandje met de eerste drie liedjes van een jonge Daniël Lohues die deel wilde nemen aan het streektaalfestival Muzem, één van de eerste activiteiten van K&C.

Poppunt Drenthe

Jan Stam, en daarmee K&C, start begin volgend jaar aan een nieuw avontuur; de realisering van een Mobiel Productielab Popcultuur.

Samen met de leden van de nieuwe provinciale popkoepel Poppunt Drenthe -The Bake Shop Emmen, Muziekcoöperatie Meppel, Het Podium Hoogeveen, PopMixArt Assen en VanSlag Borger - wordt gewerkt aan nieuwe spannende muziekactiviteiten en popacts in Drenthe. Dit is mogelijk dankzij een financiële impuls van de provincie Drenthe.

De expositie opent 21 september om 16.00 uur en is tot begin december bij K&C te bezoeken.