Deroepert
Door Henk Folkerts

Veel van het goede

Afgelopen weekend was het flink raak in Emmen. De stad herbergde in een weekend een aantal festivals waar vele andere gemeenten zich de vingers bij af zouden likken.

Ik bedacht me dat we met zijn allen misschien wel te bescheiden zijn en dat je zo’n weekend veel meer zou kunnen promoten in de provincie. Wat een activiteiten en wat een drukte. Wij op zondag dus ook de stad in.

Op de vrolijke tonen van veel shantykoren liepen we al hossend maar ook voetje voor voetje schuifelend de rommelmarkt over richting Rensenpark. De rommelmarkt die ook dit jaar weer geheel zijn naam waarmaakte. Wat een enorme troep kunnen mensen toch verzamelen. Mijn oma had het nog zonder pardon over de schutting geknikkerd, terwijl zij toch nog de oorlog heeft meegemaakt.

In het Rensenpark zelf presenteerde zich zo’n beetje alle culturele instellingen in Emmen. Ook hier was het erg druk. En terecht. Via Tibetaanse meditatieve mantra’s liepen we via een dansvoorstelling zo in het caviahok van de kinderboerderij. Zo ging het eigenlijk de hele middag. Je liep net zo makkelijk via het ene festivalterrein het andere weer op.

Onderweg nog wel een noodstop moeten maken, omdat ik een kraampje zag van de Veteraan. Een lekker Emmens biertje. Van buiten leek het allemaal ook nog eens goed georganiseerd. Eenmaal buiten het Rensenpark wisten we een plekje te vinden op een van de vele terrassen die Emmen ondertussen rijk is.

Maar om deze column toch wat zuur te eindigen, ik miste het theater.

Ik weet wel: de echte uitmarkt was op vrijdag en zaterdag, maar om nou Bouke en Tangerine als bijdrage naar de uitmarkt te sturen is echt te mager. En ik zeg dat met alle respect naar deze artiesten, maar zij zijn geen dwarsdoorsnede van het komend theaterseizoen. Naar mijn idee een gemiste kans voor het Atlas Theater.