Slachtoffer Emmer steekpartij was Duitse studente

Emmen – Het dodelijke slachtoffer van de steekpartij die maandagochtend plaatsvond in een appartementencomplex aan de Emmer Hoofdstraat is 20-jarige Leonore Prothmann. Dat bevestigt de politie dinsdag.

De verdachte, een 21-jarige Italiaan, werd in de woning aangehouden en is vandaag verhoord door de politie. Zowel de vermeende dader als het slachtoffer studeerden beide aan de hogeschool NHL Stenden in Emmen. Daar volgde ze de opleiding international business and languages. De school hield dinsdagochtend een herdenkingsdienst.

De verdachte wordt dinsdag verhoord. Over de toedracht is nog niets bekend. De politie vervolgde dinsdagochtend het onderzoek in de woning van het slachtoffer. Wanneer het onderzoek wordt afgerond is nog niet bekend. ‘De woning wordt minutieus uitgekamd en dat moet zorgvuldig gebeuren. Dat kun je maar één keer doen’, aldus een woordvoerder.  

De vrouw werd maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis nadat haar steekwonden waren toegebracht. Niet veel later bezweek ze aan haar verwondingen.

In het appartementencomplex waar de vrouw woonde, huizen meer buitenlandse studenten. Zij en de verdachte waren huisgenoten.