Deroepert
Door Henk Folkerts

Gb’s en kWh

We wilden even naar de telefoonwinkel, omdat ik een vraag had over mijn abonnement. We hadden niet gek veel tijd, dus het was fijn dat ik direct geholpen werd.

Ik begreep echter het antwoord niet gelijk. De 'telefonier' bleek echter alle tijd te hebben dus hij legde rustig en geduldig alles nog een keer uit.

Op enig moment had ik zoveel vormen van allerlei abonnementen langs horen komen dat het me begon te duizelen. Helemaal toen ik me liet ontvallen dat ik eigenlijk ook wel toe was aan nieuw telefoontje. Dat had ik dus nooit moeten zeggen. Alle abonnementsvormen werden vervolgens naast verschillende soorten mobieltjes gelegd. Nu werd het me te veel, ik moest er even bij gaan zitten.

Nou moet u weten dat wij een verschil van mening hebben met de elektriciteitsmaatschappij. Laten we zeggen dat de meterstanden van de maatschappij en die van ons niet overeenkomen. Juist op het moment dat ik moest gaan zitten kreeg mijn vrouw een telefoontje van de elektriciteitsmaatschappij en vlogen ons, in het geweld van vrij bellen en gb’s, ook nog eens de kilowatturen om de oren.

Toen werd het me definitief te veel en wilde ik de winkel verlaten. Mijn vrouw, die ook een ernstig informatie verwerkingsprobleem had, herpakte zich als eerste en zei: 'Doe me dan maar dat telefoontje met dat abonnement.' Ik zei, om overal maar snel vanaf te zijn: 'Doe er dan maar twee van elk.'

Anderhalf uur later verlieten we murf geslagen door de informatie, maar trots op onze nieuwe telefoontjes de winkel.

Mocht u ook een eenvoudige vraag hebben voor een telefoonverkoper, u bent gewaarschuwd!