Bestuurders trekken één lijn bij start werkzaamheden

Coevorden / regio - Met het trekken van een lijn nabij de provinciegrens is vanochtend het startsein gegeven voor werkzaamheden aan de N34. De eerste graafwerkzaamheden voor de nieuwe aansluiting van Klooster op de N34 tussen Coevorden en Hardenberg zijn reeds in volle gang.

De huidige oversteek is inmiddels afgesloten. Autoverkeer wordt tot 9 november omgeleid via de N377 (Slagharen) richting Coevorden. Fietsers volgen een omleiding via de Lutterhoofdwijk.

De N34 is vanaf 9 november weer bereikbaar via de nieuwe op- en afritten, waarna de aanleg van het viaduct begint. Volgens de planning is het karwei in 2019 geklaard. Maandagochtend kwam ook de zuidelijke rondweg van Coevorden ter sprake. Wethouder Jeroen Huizing liet weten in gesprek te zijn met Jarola (Wildkamp) over het exacte tracé, omdat dat over het bedrijfsterrein loopt. Hij hoopt op korte termijn nieuws daarover wereldkundig te maken.

Op donderdag 20 september is er van 16.00 tot 20.00 uur een informatiebijeenkomst in De Ganzenhoeve in Holthone. Belangstellenden kunnen er vragen stellen aan de aannemer, BAM Infra, en medewerkers van de provincie Drenthe.

Belang

Dat belang wordt gehecht aan de werkzaamheden en daarmee verbetering van de verkeersveiligheid bleek wel uit de aanwezigheid van wethouder Jeroen Huizing van Coevorden, wethouder Alwin te Rietstap van Hardenberg, Drents gedeputeerde Henk Brink en gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel. Bovendien waren er diverse buurtbewoners aanwezig bij de starthandeling. 'Koffiedrinken op de N34 is wel heel bijzonder', zo zei één van hen.

Brink sprak dan ook voor een mooie samenwerking. 'De volgende stap is de verdubbeling van de N34 van Coevorden-Noord tot de Frieslandroute. Het eerste deel wordt in het voorjaar van 2019 aanbesteed, een half jaar later volgt het tweede deel.'

Wethouder Jeroen Huizing stond nog even stil bij de gevolgen voor buurtbewoners. 'Naast de verbetering van de verkeersveiligheid moeten we ons realiseren dat de omgeving best wat overlast kan hebben of grond heeft moeten afstaan.'

De aanleg van de ongelijkvloerse kruising bij Klooster is onderdeel van het plan om de gehele N34 in te richten als 100-kilometerweg met ongelijkvloerse kruisingen. De rijbaan tussen Hardenberg en Coevorden wordt verbreed tot 8,50 meter. Naast de tunnel bij Holthone komt er een parallelweg aan de oostzijde tussen Holthone en Klooster. Bij Klooster wordt de N34 verhoogd.