Fietspad langs Drentse Mondenweg krijgt beton

Tweede Exloërmond - Het asfalt van het fietspad langs de Drentse Mondenweg wordt in Nieuw-Buinen en op het gedeelte tussen Tweede Exloërmond en Valthermond vervangen door beton. Ook krijgt het pad nieuwe belijning.

Nieuw-Buinen 7 september – 26 oktober

De werkzaamheden bij Nieuw-Buinen vinden plaats vanaf het begin van de bebouwde kom aan de noordzijde van het dorp tot aan de rotonde (kruising met het Zuiderdiep). Tijdens de werkzaamheden maken fietsers gebruik van één rijstrook van de hoofdrijbaan. Het autoverkeer wordt met behulp van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid.

Tweede Exloërmond en Valthermond 3 september – 19 oktober

De werkzaamheden tussen Tweede Exloërmond en Valthermond vinden plaats van de rotonde (Zuiderdiep) in Tweede Exloërmond tot aan de kom (Noorderdiep) in Valthermond. Tijdens deze werkzaamheden blijft de Mondenweg voor gemotoriseerd verkeer open. De provincie zet verkeersregelaars in voor de momenten dat auto’s langs de werkzaamheden geleid moeten worden. Fietsers worden omgeleid via de bebouwde kom van Valthermond (en andersom).

Omleidingsroute is veranderd

De provincie ging in eerdere berichtgeving nog uit van een andere omleidingsroute. Die zou gelden voor gemotoriseerd verkeer, maar geldt nu voor fietsers. Uit analyse blijkt dat het aantal vrachtwagens, als gevolg van de aardappel- en bietencampagne, hoger is dan ingeschat werd. Hierdoor is een nieuwe afweging gemaakt en is vanwege de verkeersveiligheid besloten om het auto- en vooral het vrachtverkeer niet over de omleidingsroute te leiden.

De omleidingsroutes zijn weergegeven op onderstaande kaart.