Filmhuis Emmen opent culturele seizoen met film 'Battle of the sexes'

Emmen - Filmhuis Emmen opent voor de 21e keer het cultureel seizoen met een gratis openluchtfilm op de stadsvloer voor cafe De Brasserie. Op donderdag 30 augustus kunnen filmliefhebbers genieten van de Brits/Amerikaanse film ‘Battle of the sexes’ (2017).

Het is een bitterzoet drama over de emancipatiestrijd die tennisster Billie Jean King - gespeeld door Emma Stone - in de jaren zeventig moest leveren.

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw werd het vrouwentennis nog weggezet als onbeduidend bijproduct van het mannentennis. De managers knepen de dames financieel uit en dat alles was indertijd voor topspeelster Billy Jean King reden om voor zichzelf te beginnen. Het was ook de start van de nog steeds bestaande Women's Tennis Association. Dit leidde er weer toe dat ene Bobby Riggs, ex-toptennisser, inmiddels 55 jaar oud en gokverslaafd, de toen 29-jarige King uitdaagde voor een match om de superioriteit van de man te bewijzen.

Pijnlijk actueel

Onder meer hierover gaat de film en alles is nog pijnlijk actueel. Maar er speelt meer. Billy Jean was getrouwd, maar als ze kapster Marilyn ontmoet  ontbrandt er een tweede strijd, in haar hoofd, over haar geaardheid. Een sympathieke, actuele en bitterzoete komediesportfilm.  

Filmhuis Emmen vertoont iedere maandag-, dinsdag- en woensdagavond in bioscoop Kinepolis bijzondere, spraakmakende en ontroerende films.

De voorstelling begint om 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisemmen.nl