Radiostation uit Weiteveen genomineerd voor landelijke radioprijs

Weiteveen - Olympia Radio, een samenwerkingsverband van enkele vroegere etherpiraten uit Weiteveen, is genomineerd voor de Online Radio Awards 2018. De nominaties werden in Jeroen van Inkel’s ochtendshow 'Je Dag is Goed', dat op NPO Radio 5 wordt uitgezonden, bekendgemaakt.

De awards zijn een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, waarbij voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen worden uitgereikt voor 'internet only' radiomakers en podcasters. In de stemperiode heeft het publiek ruim 15.000 maal gestemd op hun favoriete online station, podcast en presentator.

Illegaal plaatjes draaien

Olympia Radio is een stichting met piraten die vroeger illegaal plaatjes draaiden. Na het oplopen van de boetes tot 45.000 euro voor het illegaal uitzenden op de FM band, heeft Olympia Radio de stap naar het internet gemaakt. Hiervoor is een stichting in het leven geroepen die zich inzet voor het behoud van piratenmuziek. Het station is in vier jaar uitgegroeid tot de grootste online radiozender in zijn genre.

Na vele concurrenten achter zich te hebben gelaten, neemt Olympia Radio het op tegen Soulshow Radio, Grand Prix Radio, KX Radio en XM Radio. Uit deze genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat onder andere uit Isabelle Brinkman, bekend van 3FM en TMF, Erik de Zwart en Adam Curry.

'We zijn enorm blij met deze nominatie'

Oprichter Freddy Sallomons van Olympia Radio: 'We zijn enorm blij met deze nominatie. We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het professionaliseren van ons station. We zijn inmiddels met bijna zestig dj’s, waarmee we 24 uur per dag, zeven dagen per week een grote variatie aan piratenmuziek uitzenden. We hebben op het juiste moment de stap naar online radio gemaakt. De afgelopen jaren is de populariteit van online radio sterk gestegen en Olympia Radio behoort daarbij inmiddels tot de grotere online radiostations van Nederland.'

Op dinsdag 4 september worden de winnaars van de Online Radio Awards bekend gemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.