Kaartverkoop Oktoberfest Sleen gestart

Sleen - De kaartverkoop van het Oktoberfest in Sleen ter gelegenheid van stOER Drenthe op zaterdag 8 september is begonnen.

Tijdens het feest op het feestterrein bij de brandweerkazerne treedt Bandje Speciaal op. Kaarten zijn te koop bij Hidding Dier & Tuin in Sleen en De Holtenploeg in Erm. Het Oktoberfest begint 8 september om 20.30 uur.

Vorig jaar werd tijdens Zuidenveld Sleen de Wildmanrun, een obstakelrun, gehouden. Gezien het succes is besloten er een jaarlijks en uitgebreider evenement van te maken. Ditmaal vindt de run samen met het feestweekend van Promo Sleen en wordt het spektakel uitgebreid met een outdoorevenement voor ouders en hun kinderen en een lodge tentenkamp voor deelnemers en bezoekers.

Programma

Het programma begint op vrijdagavond 7 september met een outdoorkampement, kampvuurtroubadours en een feestavond met de band 5thWheel. Aan de rand van het dorp wordt een kampement met lodge- en legertenten opgebouwd voor deelnemers en bezoekers.

Op zaterdag 8 september is er een goederen- en verenigingsmarkt voor deelnemers uit Sleen en omgeving. Er staan ook foodtrucks. De Wildman Run vindt plaats en ouders en kinderen kunnen bushcraften. Ook zaterdagavond zijn er troubadours te horen in het outdoorkampement. Die avond treedt Bandje Speciaal op in de feesttent. Zondag 9 september is er een afsluitend ontbijt in het outdoorkampement.

Wildman Run

Bij de Wildman Run, een hardloopevenement, komen de deelnemers modder-, water- en hindernissen tegen. De run is geen wedstrijd, het draait om het gezamenlijk nemen van hindernissen, elkaar helpen én samen de finish halen. Er zijn een ouder- en kindloop van 2 mijl en een run over 5, 10 en 15 mijl. Daarvoor worden maar liefst zeventig hindernissen gebouwd.

Bushcraften

Bij bushcraften gaat het om activiteiten, gericht op overleven. Er zijn allerlei workshops voor ouders en kinderen, zoals de sheltertechniek (het bouwen van beschutting), het maken van vuur, het hanteren van een mes, het vinden en verkrijgen van water, het maken en knopen van touw, werken met kaart en kompas en het maken van noodsignalen.

Meer informatie staat op www.stoerdrenthe.nl