HZOD neemt nieuwe spelregels onder de loep

Emmen / regio - Voorafgaande aan de start van het nieuwe voetbalseizoen houdt scheidsrechtersvereniging HZOD een spelregelavond voor KNVB-scheidsrechters, clubscheidsrechters en clubassistenten.

Op maandag 27 augustus komt spelregelkenner Anton Panneman uit Muntendam naar het clubhuis van de HZOD in Emmen om een presentatie te verzorgen over de nieuwe spelregels. Tevens zal Panneman de bestaande spelregels nog eens weer onder de aandacht brengen.

Op 1 juni zijn er door de FIFA enkele wijzigingen in de voetbalspelregels aangebracht. Een gedegen spelregelkennis is de basis voor iedere scheidsrechter en daarom hoopt HZOD-voorzitter Theo Hein op een grote opkomst. ‘De bijeenkomst is ook heel waardevol voor vrijwilligers, die binnen hun eigen vereniging actief zijn met de arbitrage.’

Interactieve avond

Naast de basistheorie bestaat de presentatie van Anton Panneman uit veel interessante beeldfragmenten. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Kortom: een boeiende en interactieve avond ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Naast de theorie schenkt HZOD uiteraard ook veel aandacht aan de conditionele aspecten. De leden van de scheidsrechtersvereniging trainen elke dinsdagavond op het sportpark De Meerdijk. Ook dan zijn belangstellenden van harte welkom om aan de training deel te nemen. Telkens verzamelen om 18.45 uur bij het clubhuis De Meerfluit.

De spelregelbijeenkomst op 27 augustus start om 19.30 uur. Het clubhuis ligt achter de Oost-tribune van het stadion van FC Emmen. De toegang is gratis.