Voorzitter De Gouden Pijl: 'Hulde!'

Emmen / Noord-Sleen - Er staat nog niemand op het podium van de Gouden Pijl en toch vragen wij al hulde. Hulde voor de vele vrijwilligers die zich ten dienste stellen van dit prachtige evenement. Zij hebben talrijke uren in De Pijl gestoken en zetten ook aanstaande zondag hun beste beentje voor.

Eén van die vrijwilligers gunnen we zondag het podium. Hij verdient het, want hij heeft zich jarenlang het vuur uit de sloffen gelopen om de wielerronde in Emmen tot een succes te maken. Een financieel succes ook met name, want er is bijna geen sponsor waar hij niet over de vloer is geweest. Met zijn 77 jaar heeft hij bijna alle edities van De Pijl meegemaakt, eerst als politieman, de laatste 15, 16 jaar als bestuurslid met als taken commercie en veiligheid. Zijn ervaring is goud waard, evenals zijn contacten met de vrijwilligers van de ijsvereniging Hou Vol uit Barger-Oosterveld.

Eens zei deze uit Koekange afkomstige boerenzoon in een interview dat hij pas afhaakt als zijn vrouw hem niet meer helpt. Want zij doet het computerwerk, daar heeft ie geen aardigheid in. En dat is tot op de dag van vandaag zo, al maakt hij inmiddels actief deel uit van de bestuurswhatsapp-groep en gaat hem dat aardig af.

Zijn passie voor De Pijl is groot. Vol overgave stort hij zich jaar op jaar op de taken die hem te doen staan. Zijn actiepunten schrijft hij achteloos op een briefje. Je hoeft er niet achter aan. Als hij zegt dat hij het doet, gebeurt het ook. De volgende dag al. Vergaderingen duren hem vaak te lang, hij is van de actie. Daarbij is niets hem teveel. Hij draagt significant bij aan onze samenleving. Nu komt dan de tijd dat hij die bestuursvergaderingen voor lief neemt. Maar hij blijft zich inzetten, voor De Pijl, voor iedereen.

Daarom Hulde! Hulde voor Albert Scheper! En voor zijn Aly!

Roelie Lubbers-Hilbrands, voorzitter De Gouden Pijl