Opnieuw zes toppers bevestigd voor 41e Gouden Pijl

Emmen - De organisatie van de Gouden Pijl heeft de komst van Ramon Sinkeldam, Koen de Kort, Boy van Poppel, Maurits Lammertink, Laurens ten Dam en Bert Jan Lindeman naar Emmen bevestigd.

Sinkeldam (Team Groupama-FDJ) eindigde vorige jaar als derde in De Pijl. In datzelfde jaar werd hij Nederlands Kampioen. De geboren Emmenaar Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo) won in de Pijl van 2017 de Peter van Putten-Prijs, de prijs voor de meest strijdlustige winnaar, vernoemd naar de initiatiefnemer van de Pijl, de vroegere chef van de sportredactie van de krant.

Ook Maurits Lammertink (team Katusha-Alpecin) uit Twente kent het parcours in Emmen, evenals Laurens ten Dam (team Sunweb) die al meerdere malen aan de start stond van De Pijl en de laatste paar jaar in dienst rijdt van kopman Tom Dumoulin.

Bauke Mollema neemt zijn teamgenoten, de 36-jarige Koen de Kort, en 30-jarige Boy van Poppel, zoon van de vroegere renner Jean-Paul van Poppel, mee naar Emmen.

Eerder al werden Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Niki Terpstra en de winnaar van vorig jaar, Bauke Mollema, gecontracteerd.