Gouden Pijl bevat ook ID-cycling wedstrijden

Emmen - Tijdens de Gouden Pijl van komende zondag staan ook renners met een verstandelijke beperking aan de start. Zij doen mee aan de ID-cycling.

Aangezien deze discipline geen officieel onderdeel is van de Paralympische Spelen of internationale UCI-wedstrijden, maakt ID-cycling geen onderdeel uit van het directe KNWU-beleid. Wel ondersteunt de KNWU ID-Cycling in zijn ontwikkeling in Nederland. De doelstelling van de KNWU is om deze leden, in de leeftijdscategorie van 16 tot 62 jaar, een zinvolle, sportieve en plezierige vrijetijdsbesteding te geven. Daar werkt De Gouden Pijl graag aan mee.

De Gouden Pijl in Emmen wordt als één van de belangrijkste sportevenementen voor de ID-renners gezien. De verstandelijk beperkten rijden in één categorie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een eventuele extra lichamelijke handicap. In Emmen rijden ze op het profparcours in het centrum van de stad tussen twee wedstrijden van de heren profs in, om 19.00 uur.

ID-Cycling in Nederland heeft momenteel meer dan 75 leden, die bovenal trainen voor het plezier. Ze nemen ook deel aan wedstrijden en toertochten in binnen- en buitenland. Sommigen zijn tevens lid van een wielervereniging of KNWU en kunnen dan ook deelnemen aan officiële wedstrijden. Eenmaal per jaar wordt het Nederlands Kampioenschap voor ID-renners verreden en dan gaat het dus om een echte rood-wit-blauwe wielertrui.