Kinderen rijden Dikke Banden Race tijdens Gouden Pijl

Emmen - Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen zondag 5 augustus tijdens de Gouden Pijl in het centrum van Emmen meedoen aan de Dikke Banden Race. De wedstrijden vinden plaats op het parcours waar ze door toeschouwers worden aangemoedigd.

Kinderen kunnen gewoon meedoen aan deze laagdrempelige wedstrijden op hun eigen fiets. Dat kan een stadsfiets, mountainbike of crossfiets zijn. Als het maar geen racefiets is. Het parcours is hetzelfde parcours waar uren later de dames en heren profrenners hun wedstrijden rijden.

De wedstrijden beginnen om 14.00 uur. De KNWU en Decathlon ondersteunen de organisatie ondermeer met materialen zoals rugnummers, t-shirts en medailles voor de deelnemers.

Dikke Banden Wedstrijden

Vorig jaar werden tijdens de Gouden Pijl voor het eerste Dikke Banden Races gehouden. De kinderen fietsten toen in de regen. De organisatie hoopt dit jaar vanzelfsprekend op mooie fietsweer.

Jaarlijkse worden er door heel het land verschillende Dikke Banden Wedstrijden georganiseerd. Dit jaar eindigen die wedstrijden in de landelijke finale op 13 oktober in Best. De winnaars van de categorieën in de Gouden Pijl mogen daar ook naar toe en misschien wordt één van hen wel Dikke Banden Race Kampioen van Nederland. Deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven. Dat kan via www.dikkebandenrace.nl. Ook staat op die site meer informatie over de wedstrijd.

Aanmelden op de dag zelf kan ook nog tussen 13.00 en 13.30 bij het informatiepunt bij het VIP dorp voor het Rensenpark.